Březnové novinky z INCIEN: Konference, diskuze, semináře, analýzy a všechno, co nás baví.

Začátek měsíce byl ve znamení propagace konference ODPAD ZDROJEM. Prezentovali a publikovali jsme kde se jen dalo. Za to patří díky našim partnerům, kterými byl časopis ODPADY, Moderní Obec, PRO města a obce, online portál EnviWeb.cz a také Sdružení místních samospráv ČR a Národní síť zdravých měst, kde jsme osobně prezentovali na zasedání dne 2. 3. ve budově Strakovy Akademie v Praze.

Kompost Tour 2016

V půlce měsíce jsme zahájili další sérii přednášek o roli bioodpadu v cirkulární ekonomice na komunální úrovni. V loňském roce jsme uskutečnili 60 přednášek v různých obcích v České republice, které nám umožnili zjistit, jaký je stav odpadového hospodářství. Pokračujeme i letos. Bioodpady často představují až 40 % obsahu černých nádob na komunální odpad a díky jejich separaci obce šetří finance i přírodu.

Během přednášky jsme obyvatelům ukázali, jak poskládat kompostér a na co si dát při kompostování pozor, co do kompostéru patří či nepatří a jak o něj pečovat.
Během přednášky jsme obyvatelům ukázali, jak poskládat kompostér a na co si dát při kompostování pozor, co do kompostéru patří či nepatří a jak o něj pečovat.

O tom, že kompostujeme v bytě i na zahradě se můžete přesvědčit v našem novém videu o kompostování v bytě.

https://youtu.be/gaPIRph_gl0

BUZZ Talks – SLOW FASHION

V prostorách studia Alta jsme uskutečnili první jarní diskuzní setkání BUZZ Talks. Tématem byla Slow Fashion alias pomalá móda a díky zajímavým řečníkům byla diskuze skutečně plná informací, které toto téma ukázalo z několika směrů.
Buzz talks Slow fashion

Sdílejte tento článek na sociálních sítích